Η Μαρία ήρθε πρώτη φορά στο γραφείο μου 08/05/2020 και η τελευταία της επίσκεψη ήταν 04/09/2020. Οι κακές της συνήθειες ήταν το ψωμί όπως μας είχε πει, οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού (παρακολούθηση μαθημάτων της σχολής με σπαστό ωράριο) με αποτέλεσμα να μην τρώει σωστά και να μένει πολλές ώρες νηστική, έλλειψη χρόνου για μαγείρεμα με αποτέλεσμα να παραγγέλνει το βράδυ από έξω και το τσιμπολόγημα . Είχε κάνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν, ώστε να χάσει βάρος χωρίς μεγάλη επιτυχία και έτσι πήρε την απόφαση να έρθει σε εμένα και φυσικά τα κατάφερε εξαιρετικά! Έμαθε να τρέφεται σωστά τηρώντας 3ωρα και 12ωρή νηστεία το βράδυ έως το επόμενο γεύμα (πρωινό) και να πίνει επαρκή ποσότητα νερού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Έμαθε να τρέφεται σωστά, καθώς βρήκε χρόνο για τον εαυτό της ,και να οργανώνει τα γεύματά της όπου και να πήγαινε (ταπεράκια με σνακ στην παραλία και καλές επιλογές σε ταβέρνες το βράδυ- ψητά κρεατικά και προσεγμένα συνοδευτικά ).
Στον πίνακα σας δείχνω την πρώτη και την τελευταία λιπομέτρηση της με τα εξαιρετικά της αποτελέσματα . Η λύση είναι η εξής:
Αν βρίσκεσαι σε πρόγραμμα διατροφής και δεν θέλεις να το χαλάσεις μπορείς να παραγγείλεις μια μεγάλη σαλάτα ( σίζαρ ή ρόκα) και 1-2 μεγάλες πίτσες (ανάλογα τα άτομα) με τυριά ή απ’ όλα και να τα μοιραστείς. Για παράδειγμα σε μία έξοδο με παρέα 5 ατόμων πήραμε δύο σαλάτες και 2 μεγάλες πίτσες οικογενειακές τις οποίες μοιραστήκαμε. Εγώ επέλεξα πράσινη σαλάτα με ρόκα και φρούτα την οποία μοιράστηκα με τους υπολοίπους, αλλά έφαγα το μεγαλύτερο μέρος της καθώς και ένα κομμάτι πίτσα με τυριά. Επομένως όλα γίνονται αν θέλουμε! Όταν ακολουθείς υγιεινή διατροφή και ξέρεις ότι το βράδυ θα βγείς και θα φας έξω μη το φοβάσαι! Χρησιμοποίησε την αντιστροφή γεύματος! Τι σημαίνει αντιστροφή γεύματος; Είχαμε κάνει αντιστροφή γεύματος-δείπνου: Για το μεσημεριανό φάγαμε την τριάδα μας: ένα σαντουιτσάκι ολικής με κασέρι και αυγό και ντοματίνια (το βραδινό ουσιαστικά), ενδιάμεσα τα φρούτα (ένα ροδάκινο). Και γύρω στις 7:30 παραγγείλαμε! Tο σκηνικό: τρία ζευγάρια και το ένα ζευγάρι έχει μικρό παιδί. Οπότε ο καθένας πήρε τη μερίδα του και την ποικιλία στην μέση για όλους. Οι μερίδες είναι: κοτόπουλο για μένα, λουκάνικο για την φίλη, οπότε δοκίμασαμε και από τα δύο, τρεις μπριζόλες σταβλίσιες πήραν τα αγόρια της παρέας , μία πατατούλα τηγανιτή για το παιδί και γύρο η δεύτερη φίλη μου σουτζουκάκια ψητά μία υπέροχη σαλάτα, μία πατάτα γεμιστή ψητή ένα τυράκι με φύλλο κρούστας και μελιτζάνες ψητές τυλιχτές γεμιστές με τυρί Υπήρχαν πολλά και μικρά γεύματα και έτσι αποφύγαμε την υπερφαγία - δεν αφήσαμε μεγάλα κενά ανάμεσα στα γεύματά μας και δεν ξεσπάσαμε στο φαγητό το βράδυ.
Με αυτον τον τρόπο σηκωθήκαμε ανάλαφροι απο το τραπέζι χωρίς να νιώθουμε βάρος. Έτσι μπορείς να βρίσκεσαι με την παρεα σου ανευ φοβου να χαλάσεις την διατροφή σου, δεν θα αισθάνεσαι στέρηση και να είσαι αποκομμένος απο την παρεα σου! Όλα γίνονται και συνδυάζονται αν έχεις γερα στο μυαλο σου τον στόχο σου ! Αυτά τα υπέροχα προϊόντα μας κάνανε δώρο στο κυλικείο του κολυμβητηρίου Apollo Keep Swimming
#apollokeepswimming στο #apollohealthybow ένα κυλικείο με εξαιρετικές υγιεινές επιλογές! Ευχαριστώ πολύ! #pistachio #gourmet #Laurence #praline #nuts #dessert #food https://www.facebook.com/LaurenceChocolate/?tn-str=k*F Παραπάνω είναι το βίντεο που ανέβασα σήμερα το πρωί στο facebook, όπου σας λέω ότι σήμερα είναι νηστεία του Τιμίου Σταυρού και γίνεται με λάδι επειδή είναι Δευτέρα. παρακάτω σας δείχνω αναλυτικά τις σημερινές μου διατροφικές επιλογές: Η πρωινή μου 3αδα: ψωμί ζέας με με ταχινί ολίκης , αχλάδι, καρύδια και γκοτζι μπέριζ. Το δεκατιανό μου: νεκταρίνι, καρύδια και γκοτζι μπέριζ. Το μεσημεριανό μου: Σήμερα μαγείρεψα αυτοσχέδιο μπριάμ όπου σας παραθέτω και την συνταγή. ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΡΙΑΜ: Υλικά:
Καθαρίζουμε καλά και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ.Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε καλα. Ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα - αντιστάσεις. Και το βραδινό θα είναι το μπριάμ με μία φέτα ψωμί ζέας
Δημιουργώντας ιδιαίτερα αρχεία για εσάς στο Γεωργαλάς beachbar με θέα την παραλία με το laptop μου και τώρα που ήρθε ο σύζυγος και η κόρη μου παραγγείλαμε
Για μένα σαρδέλες Ριζότο θαλασσινών για τον σύζυγο Φιλέτο κοτόπουλο για την κόρη Και μία ωραία σαλατίτσα “Γεωργαλάς” με κρούστα απ έξω Το Ζελέ χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικά είναι το πιο ανάλαφρο γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Συνδυάστε το 1,5 ισοδύναμο φρούτου της επιλογής σας και απολαύστε το δροσιστικό αυτό επιδόρπιο καταναλώνοντας και το φρούτο σας! Δώστε ανάλαφρη φρουτένια γεύση στην ζωή σας και προσφέρετε στον οργανισμό σας την ευεργετική δράση της φυσικής πρωτεΐνης που περιέχει. Η φυσική αυτή πρωτεΐνη κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα και δίνει λάμψη στα μάτια, στιλπνότητα στα μαλλιά και φρεσκάδα στο δέρμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου Φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Ανανά/Φράουλα, Κεράσι σε 200ml βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά. Πλύνετε και καθαρίζετε τα φρούτα της επιλογής σας (1,5 ισοδύναμο φρούτου σύμφωνα με τις οδηγίες από το φυλλάδιο με ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ σ.4 με ισοδύναμα φρούτων που σας έχω δώσει). Προσθέτετε 200ml παγωμένο νερό και ανακατεύετε. Προσθέστε τα φρούτα της επιλογής σας. Βάζετε το στο ψυγείο να παγώσει. Το δικό μου είναι με νεκταρίνι. Καλή απόλαυση! Καλημέρα από ένα beach bar στη Χαλκιδική! Σου έχω ανεβάσει πάρα πολλά άρθρα και βίντεο πως να προετοιμάζεσαι για την Ημερησία ή τις Διακοπές. Ακόμη μία φορά θα ήθελα να σου θυμίσω τα ταπεράκια. Σήμερα ημερήσια πού θα καταλήξουμε Νωρίς κατά τις 16:00-17:00 για φαγητό. Η προετοιμασία για την παραλία μου πήρε το πόδι 5 με 10 λεπτά. Μου είναι εύκολο και έχει γίνει συνήθεια για μένα και αυτός είναι ο σκοπός και για σένα να γίνει συνήθεια και σου δείχνω τα ταπεράκια μου
Αυτό είναι το πρωινό και το δεκατιανό μου και το κυρίως γεύμα όπως είπα θα γίνει στις 16:00-17:00 το απόγευμα σε εστιατόριο το οποίο έχει θαλασσινά. και σου ανεβάζω φωτογραφίες φαγητού από το εστιατόριο Agorabar Υπέροχο φαγητό εξαιρετική μουσική και θεά. Η μερίδα μου είναι οι γαρίδες του συζύγου είναι το καλαμαράκι το ψητό με πέστο σαλάτα ρόκα παρμεζάνα και φάβα ο κατάλογος μας φέραν και μαύρο ψωμί με κέρασμα πάστα ελιάς Ο σύζυγός μου είναι τυχερός γιατί εγώ τρώω μικρή ποσότητα οπότε θα φάει τη μισή από τη μερίδα μου Και το κέρασμα: φρούτα!
ΥΛΙΚΑ: 500g αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης 1 φακελάκι ξερή μαγιά 450 mL χλιαρό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι Μεσολογγίου ½ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη 5 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν. Έπειτα στο σκεύος όπου έχουμε το αλεύρι προσθέτουμε μέσα την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια μέσα στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε- ζυμώνουμε, ώστε να γίνει το ζυμάρι. Μόλις γίνει, αφήνουμε το ζυμάρι μέσα στο μπολ και το τοποθετούμε για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο, αφού το έχουμε τυλίξει με μεμβράνη, ώστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Τέλος, αφού έχουν περάσει οι 12 ώρες, ζυμώνουμε – δίνουμε τελική μορφή στο ζυμάρι και το τοποθετούμε μέσα στη γάστρα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω με σουσάμι, βρόμη ή άλλα σποράκια. Ψήνουμε στους 250οC- αέρα για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και έπειτα για 5 λεπτά χωρίς καπάκι ώστε να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Εδώ είναι το έτοιμο ψωμάκι Μία μερίδα = 1φέτα ψωμί 32 γρ
Καλή απόλαυση! Τελευταία μέρα, η μέρα της επιστροφής. Η προετοιμασία ήταν ως εξής: από το προηγούμενο βράδυ πήγαμε σε ένα μαγαζί γυράδικο αλλά δεν ήταν γυράδικο κοντά στο σημείο που μένουμε στα Χανιά και φάγαμε πολύ ωραίο ποιοτικό φαγητό .Είχε κοτόπουλο σε σάντουιτς, χοιρινό, μοσχαράκι. Ορίστε και ο κατάλογος να δείτε όλες τις επιλογές που είχε. Επομένως το προηγούμενο βράδυ πήραμε τα σαντουιτσάκια, τα άφησα να κρυώσουν και μετά τα έβαλα στο ψυγείο. Οι παγοκύστες μας ήταν στο ψυγείο του ξενοδοχείου μαζί με τις γραβιέρες που πήραμε. Επομένως όλα ήταν έτοιμα για την άλλη μέρα το πρωί τη σημερινή μέρα δηλαδή.Και καταναλώσαμε το πρωινό στο ξενοδοχείο το κλασικό γιαουρτάκι, αυτή την φορά πήρα και ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα πήραμε μαζί για το ταξίδι. Ταξιδεύαμε 10:00 με 6:00, είχαμε καμπίνα, οπότε αυτό ήταν ξεκούραστο, πολύ ωραίο. Και κατά τις 1:00 κατανάλωσα το σαντουιτσάκι. Τώρα κάναμε στάση είναι είναι 8:00 και επειδή είχα μία έλλειψη το φρούτο πήρα ένα χυμό και το δεύτερο καφεδάκι της ημέρας. Μαζί στο αμάξι έχω τις πιτούλες που είχα από το κρητικό πρωινό οπότε μία πιτούλα θα είναι το βραδινό μου μαζί με τον καφέ, τις υπόλοιπες τις έχω για την κόρη μου. Από δω είναι ο πλανητάρχης στον οποίο σταματήσαμε ο οποίος μας κέρασε πάρα πολλά ρακί με διάφορες γεύσεις και έβγαζα καπνούς. Ήπια λίγο βέβαια αλλά στην Κρήτη όπου σταματάς έχει ποτό, έχει ρακή, έχει φαγητό,πολύ νόστιμο φαγητό. Υπάρχουν όμως επιλογές! Οπότε όλα γίνονται!
|
|