ΧΤΑΠΟΔΙ με Rissoto Pronto ή ρύζι Basmati ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) 1000γρ. ωμό χταπόδι , ξύδι (125m.l..) , 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε (113γρ.) , 1 μέτριο καρότο σε ροδέλες , 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας από βάζο (300γρ.) , 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (20γρ.) , τσίπουρο (50 m.l.), 2 φύλλα δάφνης , λίγο μοσχοκάρυδο , ελάχιστο αλάτι , ελάχιστο καυτερό πιπέρι , ρύζι RissotoPronto ( με μαύρη τρούφα ) 175 γρ.. ή ρύζι Basmati ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε το χταπόδι με το ξύδι και λίγο νερό στη χύτρα για 30 λεπτά . Σε ξεχωριστό σκεύος αχνίζετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο , προσθέτετε το λάδι , ανακατεύετε λίγο , σβήνετε με το ούζο ρίχνετε τη σάλτσαντομάτας , το πιπέρι , τα μπαχάρια , το αλάτι . Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου . Βγάζετε το χταπόδι από τη χύτρα το κόβετε σε 4 τεμάχια κατά μήκος , το προσθέτετε στην σάλτσα και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά όλα μαζί , με ανοιχτή κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ,για να χυλώσουν και για να ομογενοποιηθούν . Τα σερβίρετε Το ρύζι το βράζετε με βάση τις οδηγίες ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!! 1 μερίδα χταπόδι = 223γρ. Το ρύζι 80 γρ. |
|