Διαιτολογος - Διατροφολογος Θεσσαλονικη
  • Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΓΙΑ ΔΡΟΜΕΙΣ
  • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
    • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ
  • Blog
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Picture

Χριστουγεννιάτικοι Λαχανοντολμάδες!

21/12/2021

Comments

 
Picture
Αγαπημένοι, χειμωνιάτικοι, μαμαδίστικοι θα λέγαμε Λαχανοντολμάδες! Ότι πρέπει για το εορταστικό μας τραπέζι και όχι μόνο!
Υλικά για 4 Μερίδες :
1 λάχανο 
400γρ. ρύζι καρολίνα

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα  κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνιθο
¼ ματσακι μαιντανό 
¼ ματσάκι δυόσμο (6 κλαδάκια)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι Μεσολογγίου
πιπέρι
ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
2 καρότα σε λωρίδες για την γαρνιτούρα
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
Για το Λαδολέμονο:
2 λεμόνια
3 κουταλάκια ελαιόλαδο

Για το Αυγολέμονο:
2 κρόκους αυγών
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Κόβετε το κοτσάνι από το λάχανο και κάνετε εκεί ένα τρίγωνο (βγάζετε λίγο από το λάχανο). Το βάζετε ολόκληρο το λάχανο σε αλατισμένο νερό που βράζει με το άνοιγμα κάτω μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζετε ένα ένα τα φύλλα σε στραγγιστήρι.
Αχνίζετε με νερό και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο να μαραθούν. Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύετε. Τραβάτε από την φωτιά και προσθέτετε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα. Κόβετε τα φύλλα του λάχανου σε όποιο μέγεθος θέλετε, βάζετε μέσα τη γέμιση και τα τυλίγετε. Σε ταψάκι βάζετε τους λαχανοντολμάδες, τα καρότα  και μερικά κομμάτια λάχανου. Ρίχνετε 3 κουταλάκια ελαιόλαδο και νερό να τους σκεπάζει καλά. Κλείνετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, δοκιμάζετε και αν χρειαστεί ψήνετε για ακόμη 15-20 λεπτά.


Για όσους νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι
Για το Λαδολέμονο:

Χυμό από τα 2 λεμόνια και το ελαιόλαδο τα χτυπάτε και περιχύνετε.
Για το Αυγολέμονο:
Xτυπάτε 1 αυγό και 1 λεμόνι. Αν έχει πιει το ζουμί του προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι την μέση και συνεχίζετε. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας τους κρόκους με τον χυμό από τα 2 λεμόνια και με λίγο αλάτι. Περιχύνετε και αφήνετε στον φούρνο άλλα 5 λεπτά. Τέλος ξεσκεπάζετε!
Η συνταγή προορίζεται για την Ημέρα του Ζυμαρικού!
Καλή Δημιουργία & Καλή Απόλαυση!
Comments

    Categories

    All
    Nutrition Tips
    Απώλεια Βάρους
    Βότανα και ξηροί καρποί
    Δίαιτες Express
    Διάσημες Δίαιτες
    Διάσημες Δίαιτες
    Διάφορα
    Διάφορα
    Δικές σας δημιουργίες
    Ειδικά Τρόφιμα
    Επιλογές μεσημεριανού γεύματος
    Επιτυχίες
    Ιστορίες Επιτυχίας
    Μαρτυρίες πελατών
    Μαρτυρίες Πελατών
    Μαρτυρίες Πελατών
    Πραγματικά Σενάρια
    Προϊόντα που συστήνω
    Συμβουλές Διατροφής
    Συμβουλές και Οργάνωση
    Συνταγές για Γλυκά
    Συνταγές για Γλυκά
    Συνταγές για επιδόρπια
    Συνταγές για να χάσεις κιλά
    Συνταγές για να χάσεις κιλά
    Συνταγές για σπιτικά αρτοσκευάσματα
    Συνταγές με γλυκά
    Συνταγές με σπιτικά αρτοσκευάσματα
    Συνταγές Νηστίσιμες
    Ταξίδι γεύσεων
    Τα ταπεράκια της Διαιτολόγου
    Τριάδες
    Υγεία και Διατροφή
    Ψυχολογία και Διατροφή

    RSS Feed

Πρόσφατα Άρθρα στο Blog


Επικοινώνησε Μαζί μας

Για όποιο γραφείο σε ενδιαφέρει κάλεσε στα Κεντρικά στο γραφείο Θεσσαλονίκης και ενημερώσου για ποιο γραφείο ενδιαφέρεστε!

Τηλέφωνο

​2310901025
6944740849

Email

nutrition@diaitologos-antoniadou.gr

Πολιτική Απορρήτου | Πολιτική Cookies
  • Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΓΙΑ ΔΡΟΜΕΙΣ
  • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
    • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ
  • Blog
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ