Μαρμελάδα σύκο !
Έχεις φτιάξει σπιτική μαρμελάδα;;; Ήρθε η ώρα !!! Εύκολη ,γρήγορη ,νόστιμη!!! Για 500γρ.ακαθάριστα σύκα 400γρ.καθαρισμένα 2 κουταλιές της σούπας στέβια (30 γρ.) ή 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 1 φιλαράκι αμπαρόριζα 1 κουταλιά της σούπας χυμό από φρέσκο λεμόνι Με το πιρούνι πολτοποιείς τα σύκα. Τα βάζεις σε γαλατιέρα ή μικρή κατσαρόλα. Τα βράζεις για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτεις την στέβια ή την καστανή ζάχαρη και τον χυμό. Ανακατεύεις για 2-3 λεπτά ακόμη. Βάζεις την μαρμελάδα σε μικρό αποστειρωμένο βάζο. Γυρίζεις το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει. Καλή σου επιτυχία!!! |
Categories
All
|