Υλικά: 225 γρ. πτι μπερ ολικής άλεσης 30 ml λικέρ πικραμύγδαλο 60 γρ καρύδια ψιλοκομμένα 85 γρ κουβερτούρα 54% κακάο 85 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 50 γρ βασιλικοί χουρμάδες 85 γρ coconut oil 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για το μείγμα σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα Και την αφήνουμε στην άκρη. Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους χτυπάμε με λίγο νεράκι μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και προσθέτουμε το γάλα και το λάδι καρύδας (το οποίο είναι σαν βούτυρο) το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε σε αυτό την πάστα από τους χουρμάδες. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα στην κατσαρόλα για να λιώσει και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την βανίλια. Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα να κρυώσει το υλικό μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπισκότα. Σε ένα μπολ σπάμε τα πτι μπερ σε κομματάκια τα ραντίζουμε με λίγο λικέρ. Αναμειγνύουμε και τα καρύδια. Στη συνέχεα και ενώ έχει κρυώσει το μείγμα σοκολάτας το προσθέτουμε και αυτό στο μπόλ, ανακατεύουμε και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε . Είμαστε έτοιμοι , το τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος και μετά σε Αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη!¨ ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ! Όλη η συνταγή βγαίνει 650 γρ. Μια μερίδα είναι 50 γρ. και έχει 200 kcal! |
|