ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες) 600γρ. ωμά καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα σε ροδέλες , 160 γρ. ρύζι Bonnet, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (280γρ.) 1 σκελίδα σκόρδο ,2 φρέσκα κρεμμυδάκια , 1 κόκκινη πιπεριά 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο , 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο , 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε κόκκους (10γρ.) , μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά , αλάτι , πιπέρι , άνηθο , μάραθο, 2 κούπες ζεστό νερό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα καλαμαράκια . Κόψτε τα σε ροδέλες και τα πλοκάμια στη μέση . Σε κατσαρόλα αχνίζουμε με την σειρά το κρεμμύδι , το σκόρδο ,τη πιπεριά , τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα πλοκάμια .. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και το τσίπουρο Τα καλαμαράκια έχουν βγάλει ζωμό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χλιαρό, νερό τον κουρκουμά και μετά το ρύζι. Αφήνετε να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά περίπου. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! 1 μερίδα = 400γρ. |
|