Θεωρείται χορτοφαγικό, αλλά μη ωμοφαγικό προϊόν, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μαγιά της μπύρας, τη μαγιά του ψωμιού ή την τυρομαγιά. Η διατροφική μαγιά είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως είναι η θειαμίνη (Β1), η ριβοφλαβίνη (Β2), η νιασίνη (Β3), το παντοθενικό (Β5) και το φυλλικό οξύ (Β9), κυανοκοβαλαμίνη (Β12), - βασικά στοιχεία για ένα υγιές νευρικό σύστημα και για το μεταβολισμό των υδατανθράκων σε ενέργεια. Είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το χρώμιο και ο φώσφορος. Επίσης, εκτός από τα 18 της αμινοξέα, περιέχει β-γλυκάνες, οι οποίες συνδράμουν στη μείωση των επίπεδων της χοληστερόλης, γλουταθειόνη (GSH), μία οργανική χημική ένωση με σημαντική αντιοξειδωτική δράση και φυτικές ίνες που σχετίζονται πρωτίστως με την καλή λειτουργία του εντέρου. Oi τρόποι κατανάλωσης άπειροι. Μπορεί να καταναλώνεται ως τυρί πάνω από ζυμαρικά, σαλάτες, σε σαντουιτς, σε ντιπ και σως, αυτούσιο ή μαζί με τριμμένους ξηρούς καρπούς εμπλουτίζοντας κάθε γεύμα, χορτοφαγικό ή μη. |
|