ΥΛΙΚΑ ( για 3 μερίδες) 880 γρ πράσα καθαρισμένα, 60 γρ. καστανό ρύζι, 2 καρότα (50γρ) , 2 κλώνους σέλινο (60γρ .) , 400 γρ. σάλτσα ντομάτας , 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας ,6 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε σε μία γαλατιέρα το ρύζι με λίγο νεράκι για 15-20 λεπτά. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα πράσα , τα καρότα και το σέλινο , Τα αχνίζετε μέσα στην κατσαρόλα ή στην χύτρα. Μόλις μαραθούν προσθέτετε τη σάλτσα , τον πελτέ και το βρασμένο ρύζι . Μαγειρεύετε το φαγητό στη χύτρα για 15 λεπτά ή στην κατσαρόλα για 30 λεπτά (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό) . Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτετε το ελαιόλαδο. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! 1 μερίδα = 450 γρ. |
|