ΥΛΙΚΑ:
200g φάβα ωμή 1 κρεμμύδι ξερό 1 καρότο 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1,5 κουταλάκι αλάτι χοντρό Μεσολογγίου Ρίγανη Χυμό από ένα λεμόνι 1,5-1,2 L ζεστό νερό ΕΚΛΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε την φάβα, τη στραγγίζουμε με το σουρωτήρι και τη βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας ή στην κατσαρόλα, μας να βράζει με το ζεστό νερό, για 30 λεπτά .Μόλις ανοίξουμε το καπάκι της χύτρα ή της κατσαρόλας η φάβα θα πρέπει να έχει γίνει σαν χυλός. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Τέλος σερβίρουμε αμέσως μόλις είναι έτοιμη, προσθέτοντας το από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας λίγη ρίγανη και πιπέρι. Η συνταγή βγάζει 3 μερίδες. 1 μερίδα -> 260g |
|