ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες) 500γρ. ωμές γαρίδες , 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (382γρ.) , 1σκελίδα σκόρδο , 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας από βάζο (280γρ.) , τσίπουρο (40m.l..) , 1 πράσινη πιπεριά (60γρ.) , 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (20γρ.) , βασιλικό 5-6 φυλλαράκια , αλάτι , πιπέρι .
Σε κατσαρόλα αχνίστε κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά ψιλοκομμένα σε πολύ χαμηλή φωτιά . Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα , το λάδι , αφήστε να βράσει 2-3 λεπτά και σβήστε με το τσίπουρο.. .Σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο νερό , αφήστε το να βράσει και αχνίστε τις γαρίδες, 1-2 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν Προσθέστε τις γαρίδες στην κατσαρόλα σας και αφήστε να βράσουν για 20-25 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε με κουτάλι , παρά μόνο κουνώντας το σκεύος πότε –πότε . ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! 1 μερίδα = 450γρ. |
|