ΡΕΒΙΘΙΑ
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες) 200 γρ. ρεβίθια , 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (100 γρ.), 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (20γρ.) , το χυμό από 1/2 λεμονιού , αλάτι, λίγο πιπέρι . ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι . Το πρωί τα ξεπλένετε πολύ καλά με χλιαρό νερό . Σε χύτρα βάζετε 2 πιάτα νερό , τα κρεμμύδια , το λάδι και βράζετε για 30 λεπτά . Ανοίγετε τη χύτρα προσθέτετε το αλάτι και βράζετε με ανοιχτό καπάκι για 10 λεπτά να χυλώσει . 2 μερίδες=500 γρ. ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΥΛΙΚΑ (για 10 μερίδες) 500 γρ. βρασμένα ρεβίθια με βάση την παραπάνω συνταγή , 200γρ. ταχίνι ολικής αλέσεως , 300 γρ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο , 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά , 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι , 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , 5 φύλλα βασιλικού , αλάτι Μεσολογγίου . ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ . ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! Μαγειρεμένη όλη η συνταγή=1000 γρ. 1 μερίδα 100 γρ, |
|