Μανιτάρια Βασική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και σημαντική πηγή βιταμίνης D (αποξηραίνονται στον ήλιο)
Παρέχουν αρκετά ιχνοστοιχεία και μέταλλα (κάλιο, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο και σελήνιο) με αντιοξειδωτική χρήση Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β. Προσφέρουν σημαντικά επίπεδα φυτικών ινών Λίγες θερμίδες, προσφέρουν κορεσμό και μπορούν να ενσωματωθούν σε πολλές συνταγές. Αντικαρκινική, αντιοξειδωτική και καρδιολογική δράση και στην καλύτερη άμυνα του οργανισμού. 1οο γρ ωμά μανιτάρια αποδίδουν μόλις 22 θερμίδες ανά 100 γρ και 3,1 γρ πρωτεΐνης Διατροφική μαγιά 281 θερμίδα και 50 γρ πρωτεΐνης Μια μερίδα φάκες 36 Φακές – 8 γρ. πρωτεϊνών ανά μερίδα 90 γρ. Γίγαντες 20 ανα 100 γρ Μαυρομάτικα 18 Μαύρα φασόλια – 7,6 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνι Φασόλια λίμα – 7,3 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνιΡεβίθια 34 Ρεβίθια – 6 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνι Φιστίκια – 7 γρ. πρωτεϊνών ανά ¼ του φλιτζανιού ο πιο πλούσιος σε πρωτεΐνες ξηρός καρπός Αμύγδαλα – 6 γρ. πρωτεϊνών ανά ¼ του φλιτζανιούΚάσιους – 5 γρ. πρωτεϊνών ανά ¼ του φλιτζανιού Πασατέμπος – 5 γρ. πρωτεϊνών ανά ¼ του φλιτζανιούΠατάτα – 4 γρ. πρωτεϊνών ανά πατάτα (λευκή, μέτρια σε μέγεθος)Σπανάκι – 3 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνιΚαλαμπόκι – 2,5 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνιΑβοκάντο – 2 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό αβοκάντοΜπρόκολο – 2 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνιΛαχανάκια Βρυξελλών – 2 γρ. πρωτεϊνών ανά μισό φλιτζάνι Άγριο ρύζι – 6,5 γρ. πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι Κασερι νηστισιμο 14 γρ. πρωτεϊνών ανά 100 γρ Ενταμάμε – 18 γρ. πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι φασόλια σόγιας Τέμπε – 16 γρ. πρωτεϊνών ανά μερίδα 90 γρ.Τόφου – 15 γρ. πρωτεϊνών ανά μερίδα 90 γρ.Σπόροι κία – 6 γρ. πρωτεϊνών ανά 2 κουταλιές της σούπαςΒρώμη – 5 γρ. πρωτεϊνών ανά ¼ του φλιτζανιού |
|