ΥΛΙΚΑ ( για 2 μερίδες )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει .Σε βαθύ μπολ χτυπάτε με σύρμα το αυγό ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα , προσθέτετε το βούτυρο το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάτε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μας βγάζει 2 κρέπες. Στην φωτογραφία (στη δική μου κρέπια = 1 μερίδα ) έβαλα: 20 γρ. τυρί φέτα, 20 γρ. γραβιέρα ωρίμανσης , 1 αυγό μάτι και 2 φέτες ντομάτα. Στο αλεύρι Ντίνκελ περιέχεται μια ομάδα υδατανθράκων, οι μυκο-πολυσακχαρίτες, οι οποίοι αποτελούν έναν σημαντικό αντιπηκτικό παράγοντα και αποτελούν ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Αποτελεί άμεση πηγή φυτικών ινών και περιέχει έχει σημαντικά ποσά υδατοδιαλυτών βιταμινών. Η περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη, είναι από 10 έως 25% μεγαλύτερη σε σχέση τις υπόλοιπες ποικιλίες του σιταριού. Η περιεκτικότητα αυτή κυμαίνεται ανάλογα με την καλλιέργεια, τις συνθήκες του περιβάλλοντος αλλά και την εποχή συγκομιδής του. Περιέχει σημαντικά ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου καθώς και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Ένα χορταστικό βραδινό κατάλληλο για την ημέρα που καταναλώσαμε λαχανικό σαν κύριο γεύμα. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! |
|