ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες) :
1 λάχανο (περίπου 2 κιλά) 1 κρεμμύδι 3 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι Μεσολογγίου Λεμόνι για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και κόβουμε το λάχανο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια. Στην συνέχεια αχνίζουμε το κρεμμύδι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε για 7 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί και στην συνέχεια προσθέτουμε το καστανό ρύζι , το ελαιόλαδο και 1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό μαζί με το αλάτι. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί και το φαγητό είναι έτοιμο. Σαν παραλλαγή- 2η εκδοχή μπορείτε να προσθέσετε καρότο και κόκκινη πιπεριά. |
|