ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
700γρ. σουπιές , 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (670γρ.) , 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (20γρ.) , ½ ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξερό , 2-3 φύλλα δάφνης , αλάτι , πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις σουπιές . Βγάζετε και τις πέτσες για να είναι άσπρες όταν μαγειρευτούν . Τις κόβετε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα , τις αφήνετε να στραγγίσουν . Στη χύτρα βάζετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα μαζί με το λάδι να σοταριστούν ελάχιστα . Ρίχνετε και τις σουπιές . Ανακατεύετε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι . Τότε τις σβήνετε με το κρασί , προσθέτετε την δάφνη , το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό . Βράζετε στη χύτρα για 20λεπτά . ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!! Μαγειρεμένη όλη η συνταγή = 730γρ. 1 μερίδα = 365γρ. |
|