ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες) 800 γρ. ωμό μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους, μισό μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο , μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ,λίγο θυμάρι , 400γρ. μελιτζάνες σε κύβους , 400γρ. κολοκυθάκια σε κύβους , 3 κουταλάκια ελαιόλαδο για τα λαχανικά1 κουταλιά της σούπας πελτέ , μισό κουταλάκι κουρκουμά , μισό κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας, 150 ml. κόκκινο κρασί , λίγο αλάτι ,πιπέρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά αχνίζετε το κρεμμύδι , το σκόρδο και το θυμάρι , όταν μαραθούν προσθέτετε τον πελτέ και τον διαλύετε, αποσύρετε από την φωτιά. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε νερό να πάρει μία βράση και ρίχνετε τα κομματάκια μοσχαριού να παναριστούν και από τις δύο μεριές. Προσθέτετε τα λαχανικά , το πιπέρι , την σάλτσα ντομάτα , τον κουρκουμά , το γλυκό κόκκινο πιπέρι και το κρασί Αφήνετε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το κρασί Βράζετε στη χύτρα για 30΄ή σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες Προσθέτετε στο τέλος λίγο αλάτι . Αλείψτε τα λαχανικά και τα ψήνετε στους 200βαθμούς για 30 λεπτά ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!! 1 Μερίδα μαγειρεμένη 400 γρ. |
|