ΥΛΙΚΑ ( για 6 μερίδες) 1000 γρ. άπαχο μοσχάρι κομμένο σε πλατιά κομμάτια, 1300γρ. μελιτζάνες, 600 γρ. σάλτσα ντομάτα σε βάζο, 1 μεγάλο κρεμμύδι (250 γρ.), 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά , 6 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο θυμάρι,1 φύλλο δάφνης, 5 κόκκοι μπαχάρι, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ, μισό κουταλάκι κουρκουμά, μισό κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι, 150 ml. κόκκινο κρασί, λίγο αλάτι, πιπέρι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε ελάχιστο νερό να πάρει μία βράση και ρίχνετε τα κομματάκια μοσχαριού να παναριστούν και από τις δύο μεριές. Στην χύτρα σε δυνατή φωτιά αχνίζετε (νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ) με αυτή την σειρά: το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το θυμάρι. Όταν μαραθούν προσθέτετε τον πελτέ και τον διαλύετε. Σβύνετε με το κρασί, αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί .Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τον κουρκουμα, το κόκκινο πιπέρι, το φύλλο δάφνης τους κόκκους μπαχάρι. Προσθέτετε το κρέας και βράζετε στη χύτρα για 30΄ή σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες Προσθέτετε στο τέλος λίγο αλάτι . Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρούς κύβους Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα .Αλείφετε τις μελιτζάνες με τα 2 κουταλάκια ελαιόλαδο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30-45 λεπτά να μαλακώσουν Αφαιρείτε τους κόκκους μπαχάρι από το κρέας. Προσθέτετε τις μελιτζάνες στο κρέας , τα δύο κουταλάκια ελαιόλαδο, το αλάτι και βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!! 1 μερίδα = Το κρέας : 140 γρ. Οι μελιτζάνες: 270 γρ. |
|