Τα σταυρανθή λαχανικά, στην οικογένεια των οποίων ανήκει και το μπρόκολο, έχουν μεγάλο εύρος όσον αφορά τη θρεπτική τους αξία και συγκεκριμένα το μπρόκολο, περιέχει στη σύστασή του βιταμίνες Α και C, φολικό οξύ, φυτικές ίνες, ασβέστιο, αντιοξειδωτικές ουσίες, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία όλα είναι πολύτιμα και άκρως σημαντικά για την υγεία μας➡➡➡➡➡ 1. Έχει αντικαρκινική δράση 2. Ρυθμίζει την πίεση 3. Διατηρεί την υγεία της καρδιάς 4. Βοηθάει στην αποτοξίνωση 5. Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία 6. Συνδράμει στην απώλεια του βάρους 7. Έχει αντιγηραντικες ιδιότητες 8. Βοηθάει στην υγεία των ματιών 9. Ενισχύει την οστική πυκνότητα 10. Κάνει καλό και στα μαλλιά ➡➡➡➡➡➡➡ Πώς, όμως, θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα ωφέλιμα στοιχεία του μπρόκολου; Αποφύγετε το υπερβολικό βράσιμο, καθώς καταστρέφει σημαντικό μέρος από τα θρεπτικά του στοιχεία. Αποφύγετε τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, καθώς, επίσης, αφαιρεί πολύτιμα συστατικά από το λαχανικό. Ο καλύτερος τρόπος να φάτε το μπρόκολο θεωρείται να το μαγειρέψτε στον ατμό για 2 μονάχα λεπτά. Μπορείτε, ακόμα, να το προσθέσετε σε σούπες και βραστά. Και τέλος, μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, με τη συνοδεία ελαφριάς σπιτικής σως. |
|