Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση, παρέχει πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε όποιον το καταναλώνει, καθώς είναι πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχει ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχει υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα. Ορισμένα από τα οφέλη του αμύγδαλου:
|
|