ΥΛΙΚΑ: 200g φασόλια ξερά ½ ματσάκι σέλινο (30g) 1 κρεμμύδι ξερό (103g) 4 μικρά καρότα (94g) 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (20g) 150g σάλτσα ντομάτας Νερό ( όσο πάρει) Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι καγιέν και πιπέρι μαύρο, ρίγανη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια και αλλάζουμε 1-2 φορές το νερό. Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε καθαρό νερό. Τοποθετούμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο ,την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά και μόλις πάρουν βράση , χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν- καούν και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Εγώ σερβίρω με σαλάτα, 1 φέτα ψωμί ζέας ή πολύσπορο και μερικές φορές με λίγο κολιό (καλά πλυμένο) ή 5 ελιές. 1 μερίδα - 360g. Όλη η συνταγή μαγειρεμένη – 1450g Καλή σας όρεξη! |
|