Διαιτολογος - Διατροφολογος Θεσσαλονικη
  • Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΓΙΑ ΔΡΟΜΕΙΣ
  • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
    • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ
  • Blog
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Picture

Oι δύο εκδοχές με μακαρόνια για παστίτσιο και πένες ζεας

1/6/2018

Comments

 
Picture
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ (για 6 μερίδες)



ΥΛΙΚΑ  για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  • 250 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο  ή μακαρόνια ζέας ή μακαρόνια από δίκοκκο σιτάρι , 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (5γρ.) , 1 ασπράδι .

ΥΛΙΚΑ  για ΚΙΜΑ

  • 500 γρ ωμό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο , 200 γρ. φρέσκια ντομάτα από το βάζο , 50 m/l/ κόκκινο κρασί , 1 μεγάλο κρεμμύδι  , 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (5γρ.) , λίγο θυμάρι , 1 φύλο δάφνης , μισό κουταλάκι κανέλας .

ΥΛΙΚΑ  για ΜΠΕΣΑΜΕΛ για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

  • 500 m.l. γάλα 1,5% λιπαρά    κόρν φλάουρ (50γρ.) , 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο. , 1 κρόκο αυγού (25γρ.) , αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε τα μακαρόνια . Αλείφετε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα ταψί και απλώνετε τα μισά , αφού πρώτα τα έχετε ανακατέψει με λίγο από το ασπράδι .
  • Αχνίζετε με νερό και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο το κρεμμύδι , το σκόρδο και το θυμάρι  προσθέτετε τον κιμά , μόλις βράσει προσθέτετε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και το φύλο δάφνης. Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 20 λεπτά.
  • Τοποθετείτε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
  • Προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια .
  • Βράζετε το μισό γάλα με το βούτυρο μαζί . Σε μπόλ διαλύετε καλά το κορν φλαουρ με το υπόλοιπο γάλα.   Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο βρασμένο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς . Μόλις πήξει αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε  το κρόκο αυγού , το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο .
  • Περιχύνετε τα μακαρόνια με την μπεσαμέλ.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

1 μερίδα = 280 γρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Comments

    Categories

    All
    Nutrition Tips
    Απώλεια Βάρους
    Βότανα και ξηροί καρποί
    Δίαιτες Express
    Διάσημες Δίαιτες
    Διάσημες Δίαιτες
    Διάφορα
    Διάφορα
    Δικές σας δημιουργίες
    Ειδικά Τρόφιμα
    Επιλογές μεσημεριανού γεύματος
    Επιτυχίες
    Ιστορίες Επιτυχίας
    Μαρτυρίες πελατών
    Μαρτυρίες Πελατών
    Μαρτυρίες Πελατών
    Πραγματικά Σενάρια
    Προϊόντα που συστήνω
    Συμβουλές Διατροφής
    Συμβουλές και Οργάνωση
    Συνταγές για Γλυκά
    Συνταγές για Γλυκά
    Συνταγές για επιδόρπια
    Συνταγές για να χάσεις κιλά
    Συνταγές για να χάσεις κιλά
    Συνταγές για σπιτικά αρτοσκευάσματα
    Συνταγές με γλυκά
    Συνταγές με σπιτικά αρτοσκευάσματα
    Συνταγές Νηστίσιμες
    Ταξίδι γεύσεων
    Τα ταπεράκια της Διαιτολόγου
    Τριάδες
    Υγεία και Διατροφή
    Ψυχολογία και Διατροφή

    RSS Feed

Πρόσφατα Άρθρα στο Blog


Επικοινώνησε Μαζί μας

Kάλεσε στα Κεντρικά στο γραφείο Θεσσαλονίκης και ενημερώσου για όποιο από τα γραφεία μας σε ενδιαφέρει!

Τηλέφωνο

​2310901025
6944740849

Email

nutrition@diaitologos-antoniadou.gr

Πολιτική Απορρήτου | Πολιτική Cookies
  • Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΑΝΔΡΑΣ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΓΙΑ ΔΡΟΜΕΙΣ
  • Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
    • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
    • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  • ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ
  • Blog
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    • ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ