ΥΛΙΚΑ:
1 kg πράσα 500g μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Μεσολογγίου 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι 1 αυγό 1λεμονι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια. Στην συνέχεις τοποθετούμε στην χύτρα λίγο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα κομμάτια κρέας ώστε να ‘παναριστούν’- ασπρίσουν, τα γυρνάμε από την άλλη μεριά ώστε να ψηθεί καλά και μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και πετάμε το νερό. Έπειτα τοποθετούμε ξανά 1 δάχτυλο νερό και ρίχνουμε τα πράσα μαζί με το κρεμμύδι για 5-7 λεπτά ώστε να αχνίσουν. Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ , ζεστό νερό μαζί με το αλάτι ,ώστε να διαλυθεί πιο εύκολα, το ρύζι και το ελαιόλαδο. Κλείνουμε αεροστεγές την χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά. Χτυπάμε το αυγολέμονο. Και το φαγητό είναι έτοιμο και πεντανόστιμο. Καλή όρεξη! Όλη η συνταγή μαγειρεμένη: 1700g περίπου Μερίδα: 560g |
|