.ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
600 γρ. ωμό ψάρι κατά προτίμηση χριστόψαρο , φανάρι , χελιδονόψαρο 100 γρ. καρότα , 45 γρ. σέλινο (ρίζα-φύλλα) , 40 γρ. ωμές πατάτες 100γρ. γλυκοπατάτα, 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό , 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο , 1 λεμόνι Για το αυγολέμονο μισό λεμόνι , 1 αυγό αλάτι ,πιπέρι . ΕΚΤΕΛΕΣΗ > Κόβετε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια , τα βάζετε σε κατσαρόλα με το ανάλογο νερό, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και το χυμό του μισού λεμονιού > Πάνω από τα υλικά τοποθετείτε το ειδικό καλάθι για τα ψάρια > Περιχύνετε τα ψάρια με λαδολέμονο (το μισό λεμόνι 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και το αλάτι ) > Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα (σε 40 λεπτά περίπου ) χτυπάτε το αυγολέμονο και περιχύνετε . ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!! |
|