Συνταγή για την σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα και πιπεριά Φλωρίνης.
ΥΛΙΚΑ: (για 4 μερίδες) 400g σάλτσα ντομάτα σπιτική σε βάζο 2 μικρά ξερά κρεμμύδια (200g) Κόκκινη πιπεριά ψημένη στα κάρβουνα ή στον φούρνο (260g) Μελιτζάνα ψημένη στα κάρβουνα ή στον φούρνο (260γρ.) 1 σκελίδα σκόρδο (10γρ.) 10g ελαιόλαδο Αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε και αχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι. Μόλις μαραθούν τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με την μελιτζάνα, τις πιπεριές την σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο. Αφού τα πολτοποιήσουμε το τοποθετούμε στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά. Αφού το κατεβάσουμε ή σάλτσα μας είναι έτοιμη! Συνταγή για ομελέτα ΥΛΙΚΑ: ( για 1 μερίδα) 2 αυγά (120γρ.) , 200 γρ. σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριάς ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα τηγάνι βάζουμε την σάλτσα μελιτζάνας, προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν. Έπειτα από 3 λεπτά το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε. |
|