ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
700γρ. σουπιές , 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (670γρ.) , 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (20γρ.) , σπιτική σάλτσα ντομάτας από το βάζο, 2-3 φύλλα δάφνης , αλάτι , πιπέρι και ½ ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξερό προαιρετικά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις σουπιές . Βγάζετε και τις πέτσες για να είναι άσπρες όταν μαγειρευτούν . Τις κόβετε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα, τις αφήνετε να στραγγίσουν. Στη χύτρα βάζετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα μαζί με το λάδι να σοταριστούν ελάχιστα. Ρίχνετε και τις σουπιές. Ανακατεύετε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι. Τότε τις σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την σάλτσα, την δάφνη, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό . Βράζετε στη χύτρα για 20λεπτά . Συνοδεύετε με Άγριο Ρύζι! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!! Μαγειρεμένη όλη η συνταγή = 730γρ. 1 μερίδα = 365γρ. |
|