ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΥΛΙΚΑ(για 2 άτομα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε το σπανάκι , το πλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει. Το ίδιο και το σέσκουλο .Χοντροκόβετε με τα χέρια το σπανάκι και το σέσκουλο . Αχνίζετε το ξερό κρεμμύδι , το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο. Προσθέτετε και το σπανάκι . Το αφήνετε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας , τη σάλτσα πιπεριάς, , τον κουρκουμά , το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι . Προσθέτετε το ρύζι, το ελαιόλαδο και τον μάραθο .Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου . ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!! 1 μερίδα=391 γρ. Σπανάκι: πλούσιο σε β-καροτένιο (προβιταμίνη Α), βιταμίνες C, K, Β2, Φυλλικό οξύ, Ιώδιο, Θείο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Σίδηρο και φυτική ίνα. Καστανό ρύζι: ιδιαίτερα πλούσιο σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β1, Β2, Β5, Β6, βιτ. Κ, ανόργανα στοιχεία όπως Χρώμιο, Μαγγάνιο, Χαλκός, Ψευδάργυρος, Φώσφορος. Άριστη πηγή φυτικής ίνας. Σέσκουλο: ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Κ, C, A, E, D, B1, B2, B5, Φυλλικό οξύ, βιταμίνη ΡΡ και ιχνοστοιχεία οπός Κάλιο, Μαγγάνιο, Νάτριο, Σίδηρος, Φώσφορος, Κοβάλτιο. Άριστη πηγή φυτικής ίνας και πηκτίνων. μάραθο: πλούσιο σε βιταμίνες Β2, Β5, Β6, C, Φυλλικό οξύ, Κάλιο, Σελήνιο και φυτικές ίνες. Κόκκινη Πιπεριά: άριστη πηγή αντιοξειδωτικών όπως β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) και βιτ. C, Φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β1, Β2, Β5, Β6 και Κ. |
|