ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με 1 κουταλιά της σούπας σόδα . Το πρωί τα ξεπλένετε πολύ καλά με χλιαρό νερό . Σε χύτρα βάζετε 4 πιάτα νερό , τα κρεμμύδια , το λάδι και βράζετε για 30 λεπτά . Ανοίγετε τη χύτρα προσθέτετε το αλάτι και βράζετε με ανοιχτό καπάκι για 10 λεπτά να χυλώσει. Στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά εποχής, όπως ντομάτα και αγγουράκι, και με κρίθινα κρητικά παξιμάδια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!! 1 μερίδα ρεβίθια=280 γρ. Τα ρεβίθια αποτελούν μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, που σε συνδυασμό με το κρίθινο παξιμάδι, μας δίνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και παρέχουν πρωτεῒνες υψηλής βιολογικής αξίας (όπως το κρέας). Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ. H σαλάτα με τα ρεβίθια και το παξιμάδι αποτελεί μια νόστιμη και δροσερή Τριάδα, ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Τριάδα αυτή μας βοηθάει να χάσουμε βάρος, να μειωθεί κυρίως το λίπος και όλα αυτά παρέχοντας παράλληλα τόσο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας! Δοκίμασέ την κι εσύ! |
|