ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία ρύζι μπασμάτι 250-300g τόφου Λαχανικά εποχής εμείς διαλέξαμε: 1 κολοκυθάκι μέτριο 1 μικρό κουνουπίδι 2 σκελίδες σκόρδο 1-2 καρότα 1 κόκκινη πιπεριά ½ καυτερή πιπεριά 1 κουτί- κονσέρβα γάλα καρύδας Σάλτσα σόγιας Αλάτι Μεσολογγίου Κάρυ Κοκκίνο πιπέρι γλυκό Κόκκινο κάρυ Ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε την κόκκινη πιπεριά, το τόφου, τα μπαχαρικά, την καυτερή πιπεριά και το ελαιόλαδο ώστε να τσιγαριστούν ελαφρώς και να κάνουν κρούστα. Έπειτα αφαιρούμε το τόφου και προσθέτουμε τα λαχανικά, πρώτα το καρότο και στην συνέχεια τα υπόλοιπά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν- να πάρουν χρώμα. Ξανά βάζουμε μέσα το τόφου, ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Θα δημιουργηθεί ένα αραιό μείγμα – μια ελαφρώς πικάντικη σάλτσα λαχανικών την οποία θα τοποθετήσουμε στο ρύζι μπασμάτι και είναι έτοιμο. |
|